i

Zaterdag 1 juni

Hieronder vind je het programma voor Bark in the Park 2024. In aanloop naar het evenement zullen de activiteiten worden aangevuld.

Alle onderdelen zijn onder voorbehoud.

Barking Bios
Barking Bios - PetPret Events & More

Barking Bios

Kom samen met je hond kijken naar een leuke honds-dolle film bij de enige echte Barking Bios. De film is geschikt voor kinderen en honden van alle leeftijden.

Kom samen met je hond kijken naar een leuke honds-dolle film bij de enige echte Barking Bios. De film is geschikt voor kinderen en honden van alle leeftijden.

Demonstratie Dog Frisbee door Amazing Frisbee Dogs
Demonstratie Dog Frisbee door Amazing Frisbee Dogs - Amazing Frisbee Dogs

Demonstratie DogFrisbee door Amazing Frisbee Dogs

Frisbeeën met je hond...dat is echt zo kicken! Benieuwd hoe dit er uit ziet en of jij dit ook kan? Kom dan zeker kijken naar de demonstratie Dog Frisbee door de Amazing Frisbee Dogs.

Frisbeeën met je hond…dat is echt zo kicken! Benieuwd hoe dit er uit ziet en of jij dit ook kan? Kom dan zeker kijken naar de demonstratie Dog Frisbee door de Amazing Frisbee Dogs. Hier komt samenwerking, creativiteit, balans en vertrouwen nauw samen! Alleen als alles goed op elkaar is afgestemd kom je tot het beste resultaat, een toffe truc door de eigenaar en de hond die de frisbee vangt.
Naast de demonstratie nodigt Amazing Frisbee Dogs je uit om het zelf ook eens te proberen door middel van een leuke challenge tegen andere bezoekers.

Workshop Watervrees Vrij door NNFC
Workshop Watervrees Vrij door NNFC - NNFC - Nederlandse Newfoundlanders Club

Workshops Watervrees Vrij

Heeft jouw hond angst voor water en wil je graag begeleiding hierin? Doe dan mee met de workshop Watervrees Vrij.

Heeft jouw hond angst voor water en wil je graag begeleiding hierin? Of wil jij je hond (beter) leren zwemmen? Doe dan mee met de workshop Watervrees Vrij. Tijdens deze workshop ga je lekker met je hond aan de slag in en om het water. Onder begeleiding van de zeer ervaren club van de NNFC leer je hoe je je hond (beter) kunt leren zwemmen en wordt je hond begeleid om zich fijner te voelen in het water om zo van eventuele angst af te komen of te verminderen.
Uiteraard wordt er gekeken naar de behoefte van jouw hond, honden zullen niet gedwongen worden om iets te doen wat ze niet willen.

Workshop Tricks door Amber Karstens
Workshop Tricks door Amber Karstens - Amber Karstens

Workshop Tricks door Amber Karstens

Wil jij, net als Amber Karstens, met je hond de tofste trucs leren?

Wil jij, net als Amber Karstens, met je hond de tofste trucs leren? Doe dan mee met de workshop door the one and only Amber herself! In deze workshop krijg je tips en tricks hoe je met jouw hond aan de slag kunt om je hond uit te dagen om iets (nieuws) te leren.

Workshop Detectie Speuren
Workshop Detectie Speuren - Stichting Wildlife Solutions

Workshop Detectie Speuren

Detectie Speuren met je hond is een geweldige activiteit en het heeft heel veel voordelen! Je hond volgt hierbij zijn natuurlijke instinct.

Detectie Speuren met je hond is een geweldige activiteit en het heeft heel veel voordelen! Je hond volgt hierbij zijn natuurlijke instinct. Het is een mooie manier om een band op te bouwen. Je hond krijgt er focus en zelfvertrouwen van en het is een mooie manier om je hond ook geestelijk uit te dagen. Vaak is een hond na een half uur speuren al erg moe. Tijdens Bark in the Park kun je middels een workshop Detectie Speuren de basisbeginselen leren.

Trick Dog Mace
Trick Dog Mace - Trick Dog Mace - Gina Visser

Tricks met Trick Dog Mace

The one and only...Trick Dog Mace! Een dikke vette hit op instagram en onmisbaar tijdens Bark in the Park!

The one and only…Trick Dog Mace! Een dikke vette hit op Instagram en onmisbaar tijdens Bark in the Park!
Samen met baasje Gina laat dit dreamteam zien wat je kunt doen als je positief, veel en echt samen traint. Ga genieten van een reeks aan te gekke dog tricks en laat je inspireren om samen met jouw hond aan de slag te gaan.

Hondencoach Arvid van Putten
Hondencoach Arvid van Putten - Arvid van Putten

Hondencoach Arvid van Putten

Arvid weet alles over gedrag, geeft (online) trainingen én zet zich in voor in beslag genomen honden. Het is dan ook niet voor niks dat Arvid van Putten inmiddels zeer bekend is in de hondenwereld.

Arvid weet alles over hondengedrag, geeft (online) trainingen én zet zich in voor in beslag genomen honden. Het is dan ook niet voor niks dat Arvid van Putten inmiddels zeer bekend is in de hondenwereld.
Arvid is dan ook onmisbaar tijdens Bark in the Park!

Voorlezen uit het eerste hondenboek …Kom bij ’t Baasje!
Voorlezen uit het eerste hondenboek …Kom bij ’t Baasje! - Hans Melissen

Voorlezen uit het eerste hondenboeken ...Kom bij 't Baasje!

Kom samen met je hond luisteren naar het eerste voorleesboek voor honden '... Kom bij het baasje!' door Hans Melissen.

Kom samen met je hond luisteren naar het eerste voorleesboek voor honden ‘… Kom bij het baasje!’. Hans Melissen, de schrijver van dit unieke boek, komt zélf voorlezen tijdens Bark in the Park aan jouw hond(en). Dit boek is speciaal geschreven voor honden en bevat teksten die aansluiten op de interesses en het gedrag van honden.
Door voor te lezen aan je hond versterk je de band tussen jou en je hond en het doel is dan ook om echt even een speciaal moment te hebben met je hond zonder afleiding. Kom en geniet van een heerlijk rust momentje met je hond!

Workshop fotografie door Elise van Wijnen van Strorilis
Workshop fotografie door Elise van Wijnen van Strorilis - Storilis, Elise van Wijnen

Workshop fotografie door Elise van Wijnen van Strorilis

Wil jij weten hoe jij je hond op z'n mooist op de foto krijgt? Dan moet je zeker naar de workshop fotografie van Elise van Wijnen!

Wil jij weten hoe jij jouw hond op zijn/haar mooist op de foto krijgt? Dan moet je zeker naar de workshop fotografie van Elise van Wijnen! Elise is dé fotograaf achter Storilis en met haar talent, ervaring en kunde leert ze jou tijdens Bark in the Park hoe jij met haar handige tips de mooiste foto’s kunt maken van je hond(en). Tijdens deze workshop maakt Elise gebruik van de prachtige tuinen van Appeltern. Je hebt dus sowieso een prachtige achtergrond!

Workshop Suppen Met Je Hond
Workshop Suppen Met Je Hond - WhatSUPDog

Workshop Suppen Met Je Hond

Suppen is hot! Suppen met je hond...nog hotter!! Heb jij dit altijd al eens willen proberen? Kom met je hond meedoen tijdens de workshop suppen met je hond tijdens Bark in the Park.

Suppen is hot! Suppen met je hond…nog hotter!! Heb jij dit altijd al eens willen proberen? Kom met je hond meedoen tijdens de workshop suppen met je hond tijdens Bark in the Park.

De dames van What SUP Dog staan met hun expertise voor je klaar om je alles te leren over het suppen met je hond. Je kunt op onze nieuwe locatie kiezen uit een basis supvijver, waar je de basis onder de knie kunt krijgen en waar het water ondiep is. Als je het aan durft kun je daarnaast ook een stukje suppen op de Nieuwe Wetering! Hier ga je het serieuze water verkennen en geniet je van de prachtige omgeving van Appeltern Adventure Gardens. Even één zijn met je hond en de natuur…puur genieten!

Demonstratie Waterwerk door NNFC
Demonstratie Waterwerk door NNFC - NNFC-Nederlandse Newfoundlanders Club

Demonstratie Waterwerk door NNFC

Inmiddels wel bekend, zeer geliefd en onmisbaar tijdens Bark in the Park, het team van de NNFC.

Inmiddels wel bekend, zeer geliefd en onmisbaar tijdens Bark in the Park, het team van de NNFC. Deze unieke club Newfoundlander liefhebbers zijn al jaren aanwezig tijdens Bark in the Park om de bezoekers te laten genieten van hun prachtige honden. Ook laten ze graag zien wat hun honden kunnen, namelijk ‘Waterwerk’ oftewel het redden van ‘mensen’ uit het water.

Door middel van een dummy kunnen zij precies laten zien hoe dit in zijn werk gaat. Een unieke demonstratie die je zeker niet wilt missen!
Heb je een hond met talent voor Waterwerk? Dan mag jouw hond dit ook proberen tijdens Bark in the Park!

Naast hun demonstratie kun je ook terecht bij de NNFC voor een workshop Watervrees Vrij.

Amber Karstens en haar Dancing Collies
Amber Karstens en haar Dancing Collies - Amber Karstens

Demonstratie Amber Karstens en haar Dancing Collies

Laat je betoveren door de unieke samenwerking tussen Amber en haar Dancing Collies.

Laat je betoveren door de unieke samenwerking tussen Amber en haar Dancing Collies in een waanzinnige show tijdens Bark in the Park. Amber is inmiddels een internationaal talent en heeft mee gedaan met onder andere Hollands Got Talent, Belgiums Got Talent en Britains Got Talent en schopte het tot de (halve)finale.

Amber zal tijdens een unieke demonstratie laten zien hoe een basis van vertrouwen, samenwerking en positief trainen samen komen tot een prachtige show.

Daarnaast geeft zij een workshop zodat je zelf aan de slag kunt met je eigen honden, hoe tof is dat?

Lezing Verlatingsangst door Puur Dierenliefde
Lezing Verlatingsangst door Puur Dierenliefde - Puur Dierenliefde - Dominique van Bree

Lezing Verlatingsangst door Dominique van Bree

Een hond met verlatingsangst... een zware last voor vele hondenbaasjes. Het heeft een grote impact op het leven van een eigenaar en uiteraard ook op de hond zelf.

Een hond met verlatingsangst… een zware last voor vele hondenbaasjes. Het heeft een grote impact op het leven van een eigenaar en uiteraard ook op de hond zelf.

Om die reden zal Dominique van Bree aanwezig zijn tijdens Bark in the Park om een lezing te geven over verlatingsangst bij honden. Dominique van Bree is verlatingsangst deskundige voor honden. Wat begon met een heftige verlatingsangst bij haar eigen honden dreef haar er toe om zich in te willen zetten om ook anderen te begeleiden in dit complexe en gevoelige proces.

Tijdens haar lezing zal ze tips geven voor honden die al verlatingsangst hebben, maar ook hoe je deze kunt voorkomen. Een zeer interessante lezing dus voor eigenaren die met dit probleem kampen of nieuwe hondeneigenaren die dit willen voorkomen.

Workshop Kanoen met je Hond
Workshop Kanoen met je Hond - Dazzling Dinky - Charlotte Jansen

Workshop Kanoen met je Hond

Heb jij altijd al eens samen met je hond willen kanoën? Dat kan tijdens Bark in the Park!

Heb jij altijd al eens samen met je hond willen kanoën? Dat kan tijdens Bark in the Park! Onder begeleiding van Chantal Jansen van Dazzling Dinky ga jij samen met je hond het water op. Je maakt kennis met deze onwijs leuke activiteit en vaart samen met je hond over de nieuwe wetering waar je kunt genieten van de prachtige natuur rondom Appeltern.

Heb je de smaak te pakken? Boek dan na Bark in the Park een tocht bij Dazzling Dinky en ga samen met je hond een prachtige tocht maken over de Westerwoldse Aa.

Demonstratie Realistisch Tekenen door Nature Art By Rebecca
Demonstratie Realistisch Tekenen door Nature Art By Rebecca - Nature Art By Rebecca

Demonstratie Realistisch Tekenen door Nature Art By Rebecca

Laat je betoveren door het prachtige teken talent van Rebecca van Nature Art By Rebecca tijdens een demonstratie realistisch tekenen. Zij laat tijdens Bark in the Park zien hoe haar werk tot leven komt. Bijna letterlijk, gezien hoe realistisch haar werk is!

Laat je betoveren door het prachtige teken talent van Rebecca van Nature Art By Rebecca tijdens een demonstratie realistisch tekenen. Zij laat tijdens Bark in the Park zien hoe haar werk tot leven komt. Bijna letterlijk, gezien hoe realistisch haar werk is!
Rebecca laat zich inspireren door al het moois wat de natuur te bieden heeft. Van insecten tot honden, alles is inspiratie voor haar mooie kunst.
Ben je benieuwd of je zelf ook dit talent beheerst? Doe dan mee met de workshop Realistisch Tekenen die ze geeft tijdens Bark in the Park.
Was de workshop te kort en krijg je er geen genoeg van? Je kunt je tijdens Bark in the Park inschrijven voor een tekenles door Rebecca. Daar krijg je een uitgebreide les in realistisch tekenen.

Workshop Realistisch Tekenen door Nature Art By Rebecca
Workshop Realistisch Tekenen door Nature Art By Rebecca - Nature Art By Rebecca

Workshop Realistisch Tekenen door Nature Art By Rebecca

Tekenen als een professional lijkt voor velen een onmogelijke opgave. Maar Rebecca van Nature Art By Rebecca laat je, tijdens een workshop Realistisch Tekenen, zien dat ook jij kunt leren tekenen!

Tijdens Bark in the Park laat ze haar mooie kunstwerken zien, geeft ze een demonstratie van haar eigen teken talen én biedt ze de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshops tekenen zodat ook jij de basis beginselen van deze vorm van kunst kunt leren.
Is deze workshop te kort voor je en kun je niet wachten om meer van Rebecca te leren? Schrijf je dan, tijdens Bark in the Park, in voor haar tekenles waar ze uitgebreid in gaat op de technieken om zelf een realistische tekening te kunnen maken.

Woef Winkelstraat
Woef Winkelstraat - PetPret Events & More

Woef Winkelstraat

Ready...set...shop! Shop bij de tientallen stands voor de meest toffe producten voor je hond en jou.

Ready…set…shop! Shop bij de tientallen stands voor de meest toffe producten voor je hond(en) en jou. Van handgemaakte producten tot de beste hondenvoeding voor jouw hond, (bijna) alles is aanwezig.
In 2023 waren meer dan 100 stands aanwezig met hun mooiste en leukste producten en/of diensten voor jou en je hond(en).

We zijn super trots op onze (h)ondernemers die soms al een jaar voorbereiding treffen om tijdens Bark in the Park hun tofste spullen aan te kunnen bieden. Check de pagina met standhouders voor de aanwezige stands. Sommige standhouders hebben een exclusieve aanbieding tijdens Bark in the Park. Deze kun je vinden op hun eigen bedrijfspagina.

Lezing Voer Verrijking door Puur Dierenliefde
Lezing Voer Verrijking door Puur Dierenliefde - Puur Dierenliefde - Dominique van Bree

Lezing Voer Verrijking door Puur Dierenliefde

Lijkt het je leuk om meer te doen met de voeding van je hond? Kom dan naar de lezing Voer Verrijking door Dominique van Bree.